До легких закусок відноситься і горезвісний лимон із сіллю. Замінити набридлий цитрус можна іншими фруктами, краще тропічними: апельсином, ананасом, грейпфрутом. У Європі текілу люблять закушувати часточкою апельсина, який безпосередньо перед вживанням опускають у суміш цукру та кориці (або лише корицю).

Текіла добре поєднується з яблучним, апельсиновим, томатним соком. Гурмани рекомендують срібну текілу вживати з фрешами з цитрусових фруктів, а золоту з яблучними чи томатними фрешами. Спосіб приготування простий: одну частину текіли змішати з|із| 2-3 свіжоприготовленого фрешу.

Маленькі вузькі стаканчики з важким дном, у яких і подають текілу у чистому вигляді називаються «кабальітос» або «конячки». Але в домашніх умовах можна замінити їх відповідною за обсягом чаркою. Закушувати текілу чимось крім цитрусових не прийнято, зате можна запивати по-мексиканськи сангрітою.

Як пити і чим закушувати золоту текілу Вона м'якша, ніж срібна, з солодкуватим післясмаком. Її частіше п'ють у чистому вигляді, закушуючи сіллю з часточкою лайма.