Білком багаті всі бобові, деякі злаки (наприклад, кіноа), горіхи, шпинат, броколі, насіння, особливо гарбуза та кунжуту, і т.д.

Насправді вегетаріанських джерел білка достатньо, щоб уникнути дефіциту: крупи, бобові, горіхи. Так, соя містить 35 г білка на 100 г загальної маси, сочевиця – 24 г, квасоля – 21 г. Але протеїн рослинного походження засвоюється повільніше і в меншому обсязі порівняно з тваринами білками.

На щастя, вибирати можна з величезного списку рослинних альтернатив: соя та похідні (соєве молоко, тофу, темпі, едамамі), спіруліна, бобові (квасоля, сочевиця, арахіс), бурий рис, кіноа, горох, нут, гречка, булгур, гриби , конопляне насіння, конопляний протеїн і всілякі горіхи (мигдаль, фісташки, кешью, …