Замінити кіноа можна звичайним пшоном. Час варіння звичайного пшона 45 хвилин, тому можна відварити його спочатку до готовності, потім закладати в суп. Або взяти пшоно в пакетиках для варіння, там час варіння 15-20 хвилин.
Кіноа → пшоно Вона не містить глютена і може замінити м'ясо та птицю, тому її цінують вегетаріанці. Але цю кашу можна замінити пшоном, додавши туди трохи насіння, (кіноа цінують за велику кількість клітковини). До того ж, на смак ці дві крупи схожі.
Заміна: пшоно. Слов'янська альтернатива модному нині кіноа. Груба оболонка містить таку ж корисну клітковину, а кількість рослинного білка в пшоні поступається всього на 1-2 г. Крім того, пшоно не містить глютен і тому легко засвоюється організмом, насичує.
Оскільки культура є «іноземною гостею», не всі знають, що робити з кіноа. Зернова культура використовується у відвареному вигляді, у супах, її додають у салати, з нею можна готувати корисні апетитні другі страви. за смаку вона нагадує коричневий рис, але з більш вираженим присмаком.