соком лайма, грейпфрута, апельсина, яблука, ревеню чи обліпихи – Тобто.

Сік 1 лимона здатний замінити 1 чайну ложку лимонної кислоти. При приготуванні десертів, для заміни лимонної кислоти достатньо буде від кількох крапель до 1-2 чайних ложок лимонного соку. Якщо під рукою не виявилося лимона, із завданням заміни лимонної кислоти цілком впораються апельсини чи мандарини.

Сік лимона та лимонна кислота – взаємозамінні інгредієнти як у випічці, так і у кулінарії. "Лимонка" дає ту саму приємну кислинку, добре розчиняється, її можна вживати алергікам з непереносимістю цитрусів.

Замість лимонного соку можно використовувати сік апельсина чи лайма у пропорції 1:1.