Лимонна кислота Замість лимонної кислоти можна використовувати сік лимона. Цей спосіб можна застосувати навіть для очищення від накипу кавоварок. Проціджений лимонний сік (1 лимон на 1 л води) додати в резервуар з водою і включити кавоварку на приготування кави (зрозуміло, не додаючи її до фільтру).5 Feb 2013
Сік лимона та лимонна кислота – взаємозамінні інгредієнти як у випічці, так і у кулінарії. "Лимонка" дає ту саму приємну кислинку, добре розчиняється, її можна вживати алергікам з непереносимістю цитрусів.
Щоб не зіпсувати кондитерський виріб, необхідно правильно зробити заміну лимонної кислоти на іншу кислоту. Тому пропоную підбити підсумок як правильно підібрати заміну. Для збивання яєць і білків достатньо ½ чайної ложки цитрусового соку; заміни в якості розпушувача – 1 чайна ложка.
Для заміни 9 % оцту, пропорція розведення буде 1:14. Це означає, що потрібно взяти 1 грам лимонної кислоти та 14 грам води для розведення. Таким чином отримаємо 15 грам 9% оцту.