Додати печиво Для гасіння браги підходить лише звичайне печиво без ароматичних добавок, наповнювачів чи барвників. Спочатку його потрібно розфарбувати (однієї половинки вистачить на 10 літрів), потім розсипати крихти рівномірним шаром по поверхні. Через кілька хвилин піна почне спадати, а потім зовсім зникне.3 Dec 2014

Для того щоб брага не пінилася, крихти печива необхідно рівномірним шаром розсипати по поверхні, що настоюється браги. Для того, щоб «врятувати» 20 літрів брагидостатньо висипати крихти від однієї подрібненої галети. За кілька хвилин піна поступово почне спадати.

Спеціальний харчовий піногасник для браги допустимо додавати на будь-якому етапі виробництва домашніх напоїв. Засіб вносять у дозріваючу брагу або перед початком перегонки. Також можна додати його у пиво при сильному піноутворенні.

вибрано неякісні або невідповідні дріжджі. Наприклад, хлібопекарські та універсальні дріжджі ймовірніше викличуть спінювання, ніж спиртові чи винні; в основі браги знаходиться сировина, яка даватиме піну (ті ж види, що були зазначені вище).