Традиційний зелений борщ готується з щавлю. Він надає страві насичений кислуватий відтінок. Тому, якщо ви шукаєте для себе новий оригінальний смак, можете замінити класичний інгредієнт на шпинат.

Щавель є чимось середнім між пряною травою та зеленню. У нього є листя, яке можна, можливо нарізати і додати|добавляти| в соус, маринад або суп. Перш ніж приступати до обробки Вашого пучка, варто пам'ятати, що маленьке листя краще їсти сирими, а великі – готувати.

Зрізати їх необхідно до появи квітконосних пагонів, так як у старому листі накопичується щавлева кислота. З щавлю готують весняні вітамінні зелені борщ, дуже смачну начинку для пирогів, листя заготовляють на зиму, роблять пюре, салати, додають до омлетів і навіть варять киселі.