Соєвий шрот і до певної міри кукурудза в комбікормах можуть бути замінені. горохом, Зазначається у дослідженні групи європейських фахівців. Водночас застосування такого роду методу найчастіше має супроводжуватися збільшенням частки амінокислот у комбікормах, щоб не пошкодити конверсії корму.
Соєвий шрот виходить у процесі екстракції олії, з розплющених зерен сої. Його використовують як сировину для харчової промисловості: з шроту отримують соєву борошно, ізолят та концентрат.
Різниця лише в тому, що шрот – це лише протеїн, а повножирна екструдована соя – Це протеїн та жир. Не доводячи що краще, можна з упевненістю сказати, що повножирна соя так само як і соєвий шрот завжди використовуватиметься у виробництві комбікормів.
Шрот має триваліший термін зберігання. Так як у ньому нижче вміст жиру, процес окислення (прогоркання) протікає довше – термін зберігання збільшується. При цьому термін зберігання макуха у помірному кліматі – до 18 місяців. Технологія виробництва соєвого шроту – складний, дорогий та небезпечний процес.