Допускається заміна червоного (ферментованого) солоду концентратом квасного сусла, Виготовленого за ГОСТ 28538-90.Nov 15, 2012

Також неферментований солод – Джерело білка, вітамінів, мінеральних речовин та амінокислот. Ферментований солод має практично ті ж корисні властивості – теж багатий білками, амінокислотами, мінералами, – але в ньому не такі активні внутрішні ферменти, так як значна їх частина вже відпрацювала при томлінні.

Ферментувати житній солод можна в домашніх умовах.Ферментуємо на кухні

  1. Промийте та відсортуйте зерно від насіння бур'янів, сторонніх включень та сміття.
  2. Для пророщування солоду потрібно 5 – 8 днів. …
  3. При ферментації утворюються хімічні сполуки, які при подальшому сушінні синтезуватимуть меланоїдини.

У відмінність від ферментованого (червоного) солоду, неферментований виключає етап термічної обробки після пророщування. Він вирушає одразу на сушку. В результаті білий солод зберігає у собі всі ферменти, зокрема амілази, сприяють переробці крохмалю в легкозасвоювані вуглеводи харчування дріжджів.