№5 Чим запивати? Крім води, дуже автентично запивати раки напоєм, який називається шалган. Шалгам (şalgam suyu): кисло-гіркий темно-червоний напій, розсіл з ріпи, буряків та моркви. Також непогано після кількох шотів підійде чай.

Раки п'ють, розбавляючи крижаною водою. Часто – зі спеціальних склянок із підставкою, в яку опускається лід.

Раки п'ють із спеціальних невеликих вузьких скляних склянок. Як правило, напій не вживають у чистому вигляді, а змішують із звичайною або мінеральною водою. Саме так, із звичайною водою.

Раки можна пити та нерозбавленим, але тоді його рекомендується попередньо охолодити. У цьому випадку раки зазвичай негайно запивають водою – на один ковток раку має припадати не менше одного ковтка води.