Змащуємо форму спиртом. Багато кондитерів використовують спирт для обробки пластикових форм перед заливкою. шоколаду, спробуємо зробити також із силіконовою формою. Обробляємо форму, протираємо спиртом, темперуємо шоколад та заливаємо.

Мити форми краще теплою водою з-під крана. Використовуй при цьому м'яку губку та рідкий миючий засіб для посуду. Бережи форми у закритому боксі, щоб на них не потрапляв пил та дрібний бруд. Щоб шоколад блищав – мало натирати форми.

Безпосередньо перед роботою форму натираємо ватним диском, змоченим у спиртовмісному розчині. Натирати потрібно добре, до глянсового блиску, важливо пройтися всіма кутами. Це дозволить очистити форму та на виході отримати виріб з ідеальною поверхнею.