Помістити курку на решітку, під решіткою встановити деко і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 50 хвилин. Після цього дістати курку, за допомогою пензлика змастити медом (якщо мед густий, його потрібно попередньо розтопити) і відправити в духовку ще на 10-15 хвилин до появи золотистої скоринки.

Спосіб приготування:

  • У невеликій мисці змішайте гірчицю, олію, сіль та перець.
  • Натріть курку сумішшю, що вийшла. …
  • Випікайте курку у духовці 40 хвилин за температури 230 градусів.
  • Дістаньте курку і змастіть з усіх боків медом.
  • Продовжуйте запікати при 200 градусах до утворення золотистої скоринки.

Перед приготуванням можна змастити тушку невеликою кількістю розтопленого меду, змішаного із гірчицею. Під час запікання кілька разів вийміть курку з духовки і полийте соком, що виділився – так скоринка вийде максимально золотистої і рівномірної.

10 способів замаринувати курку без майонезу

  1. Оливкова олія, гірчиця, мед, сік лимона, часник, розмарин, сіль, чорний перець.
  2. Рослинна олія, оцет, гірчиця, часник, цукор, сіль, перець, коріандр, подрібнене лаврове листя.
  3. Соєвий соус, мед, часник, сіль, перець.