Для приготування римської піци використовується набагато більше оливкової олії, у зв'язку з цим вона більш жорстка, хрумка і тонка. Скласти такий коржик не вийде, основа буде зруйнована. Для приготування ідеального тесту важливо дотриматися правильного балансу.Jan 13, 2022
Римську піцу або, як її називають в Італії, «Піца Романа», у Росії зустрінеш не часто. Від класичної, звичної для всіх піциВона відрізняється не тільки формою, але й тестом і навіть начинкою: в ній немає ні кетчупу, ні майонезу, ні соусів чи сосисок. Всі ці «принади» – американський варіант піци.
Є піца, схожа на класичну, але довільну форму, вона поширилася з Риму: борту в неї майже немає, а тісто більш хрумке, ніж у неаполітанської, але менш хрумке, ніж у класичної. Її називають римської піци.
Римська піца – Це спадщина все тієї ж фокаччі. Піца випікалася в тих же печах, що й хліб, тож практичні городяни обрали для нової страви овальну форму. Основна особливість піци родом з Рима – Тісто. Римляни стверджують, що основу піци вони вигадали раніше за всіх.