У бананах немає жирів, білків і немає холестерину. Зате багато калію, магнію, фосфору та вітамінів групи В і С, антиоксидантів, а також цукру. На них рідко буває алергія, тому плоди рекомендують їсти навіть маленьким дітям та вагітним жінкам.
Фруктози в бананах дуже багато, вона може порушувати вуглеводний обмін навіть у худих людей, не варто зловживати». Банан солодкий, але в ньому багато клітковини, тому він не надто різко підвищує глюкозу у крові. Банани корисні для серця та нервової системи.
У бананах міститься цукор, крохмаль, азотисті речовини, органічні кислоти, пектини, клітковина, мінеральні речовини (калій, натрій, магній, фосфор, сірка, кальцій, залізо, марганець, мідь), вітаміни С, В1, В2, В6, РР, каротин.
У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) на 100 грам їстівної частини.Банан".
Нутрієнт | Білки |
---|---|
Норма** | 76 г |
% від норми 100 г | 2% |
% від норми 100 ккал | 2.1% |
100% норми | 5067 г |