Особливо багато у мандаринах аскорбінової кислоти (Це характерно для цитрусових взагалі). Багаті на мандарини вітамінами групи B, P, K, D. Мандариновий сік містить мінерали, кальцій, магній і калій. Крім того, мандарини – відмінний антидепресант.

У мандаринах містяться вітаміни С, B1 і B2, бета-каротин, клітковина, антиоксиданти та багато інших речовин. А завдяки останнім вітамін С довше та краще зберігає свою активність.

У плодах мандарина велика кількість цукру (до 10,5%), вітаміни C, B1, B2, провітамін A, вільні органічні кислоти, фітонциди, сальвестроли, пектинові речовини, мінеральні солі. Плоди чудово зберігають вітамін С при тривалому зберіганні.

Усі цитрусові — чудове джерело вітамін А З. Мандарин середнього розміру містить від 30 до 40% добової норми цієї речовини.