Особливо калорійний білий шоколад, у ньому відсутня какао і разом із ним майже всі корисні властивості. Молочний шоколад теж калорійніший за чорний через додавання цукру, сухого молока та інших інгредієнтів. Тому молочний і білий шоколад завдають більше шкоди організму, ніж користі.

Зловживання шоколадом небезпечно: ударна доза цукру різко підвищує рівень глюкози у крові, що може призвести до серйозного порушення вуглеводного обміну. Тому краще не поглинати шоколад плитками – намагайтеся отримувати задоволення від невеликих порцій.

Солодощі містять поліфеноли, які благотворно впливають на серцево-судинну систему та запобігають утворенню холестеринових бляшок. А більша кількість антиоксидантів, ніж у чорниці, виявляється ефективнішою проти старіння клітин.

Шоколад розріджує кров та підвищує еластичність судин. Все це дає вам відчуття бадьорості, схоже на ефект від кави. Зниження рівня холестерину у крові. У какао-бобах містяться корисні мононенасичені жири та стеаринова кислота.