У складі сосисок неприпустимі консерванти (сорбінова, бензойна кислоти та їх солі): вони допускаються тільки для поверхневої обробки!Oct 15, 2014
Регулярні дослідження свідчать, що сосиски «Молочні» рік у рік загалом стають якіснішими і безпечними. Перестали зустрічатися перевищення антибіотиків і небезпечні бактерії. Маркування в частині складу тепер достовірніше, ніж раніше. Крім того, сосиски за 5 років досліджень стали смачнішими!
Сосиску або сардельку можна попросити розрізати. Якщо ви бачите однорідну м'ясну масу сірувато-рожевого кольору – добре. Погано, якщо консистенція м'якоті пухка. Колір зрізу сардельки має бути рожевим або світло-рожевим, а м'ясна маса може бути трохи пористою.
Згідно з чинним ГОСТом, до складу сосисок можуть входити:
- яловичина, свинина, буйволятина, баранина та субпродукти;
- яйця та яєчний порошок;
- молоко чи сухе молоко;
- крохмаль, борошно;
- сіль, цукор, прянощі;
- барвники та ароматизатори;
- консерванти.