Назва spritz походить від німецької spritzen («сплеск, бризки»), і тому коктейль часто називають на німецький манер «Апероль шприц», хоча безпосередньо Aperol Spritz (мікс на основі біттера, ігристого вина та содової) придумали італійці і вони вимовляють спритц, а не шприц.

Апероль Шприц названий на честь біттера Aperol, який у 1919 році вперше виробили в італійській Падуї. До складу цього легкого аперитиву входять апельсини, тирлич, ревінь, що ростуть на околицях П'ємонту ароматичні трави та плоди хінного дерева.

Aperol) – Італійський аперитив. Має оранжево-червоний колір та гіркуватий смак. Букет містить ноти апельсинів, трав та ароматичних приправ.

Барбієрі Сам апероль придумали 1919 року італійські брати Барб'єрі — цього року йому виповнилося 100 років. Лікер стрімко завоював популярність завдяки оригінальному смаку, проте справжня слава прийшла, коли на початку 1950-х років апероль почали розбавляти просік і содовий.