Чому ж все-таки авокадо темніє? Причина в тому, що як у яблуках, бананах, картоплі так і в авокадо міститься фермент поліфенолоксидаза який при взаємодії з киснем утворюється хінон він і утворює потемніння на авокадо.Apr 2, 2021

Три способи зробити так, щоб розрізаний авокадо не темнів на повітрі

  1. Тримайте з цибулею. …
  2. Змастіть оливковою олією – і негайно покладіть у холодильник. …
  3. Змастіть лимонним соком і теж відправте в холодильник це якщо під рукою немає оливкової олії.

Feb 10, 2016

Якщо на авокадо є не тільки дрібні коричневі плями, але і темні волокна, то він перезрів. Навіть у цьому випадку можна, можливо спробувати вирізати погані місця. Однак попередньо уважно огляньте авокадо: якщо плід має неприємний запах або смак, не варто його є.

Якщо ви хочете зберегти розрізаний авокадо свіжим всього протягом кількох годин, скажімо, ви збираєтеся його з'їсти в обід в офісі, покладіть половинки плода хрест-навхрест (тільки не знімайте з них шкірку), між ними покладете пару часточок лимона, щільно стисніть і загорніть ваш «сендвіч» у плівку .