Вважається що почорнілі банани солодше, м'якуш у них м'якший. У бананах міститься багато крохмалю. Під дією кисню крохмаль розпадається на прості вуглеводи. Наслідком цієї окисної реакції і є почорніла шкірка.
Для того щоб банани не чорніли, дотримуйтесь простих правил:
- Не зберігайте їх у поліетиленовому чи целофановому пакеті. …
- Не поміщайте разом з ними інші фрукти (особливо з яблуками та авокадо), які також виділяють етилен.
- Зберігайте кожен банан окремо, загорнувши плодоніжку у фольгу чи харчову плівку.
Теоретично: Перші 3 дні банан буде жовтим, із вираженим зеленим відтінком; До кінця першого тижня повністю пожовкне; Днів через 10 почне темніти, з'являться крапки та чорні лінії.