Фермент переробляє до 98% молочного цукру. Для порівняння, закваска під час виробництва йогуртів розщеплює до 70% лактози. Продукт, отриманий таким чином, містить глюкозу та галактозу у вільній формі, і це пояснює, чому безлактозне молоко солодше звичайного.Nov 27, 2021

Воно містить ті самі компоненти і корисні елементи, що й звичайне молоко (В тому числі вітамін B12), за винятком однієї лише лактози. Тобто безлактозне молоко повністю зберігає в собі цінність та користь звичайного молока, але при цьому не викликає алергічних реакцій та наслідків непереносимості.

Від звичайного молока воно відрізняється лише відсутністю чи низьким вмістом лактози (наприклад, за російським регламентом допускається трохи більше 0,1 р на 1 л готового до вживання продукту). При цьому виробниками підбираються технології, що забезпечують збереження продукту смаку та інших властивостей питного. молока.

Безлактозна молококористь У безлактозному молоці зміст лактози за вимогами російського законодавства має бути трохи більше 0,01%. При цьому безлактозна молоко зберігає корисний молочний білок, який цінується за високий рівень засвоюваності амінокислот, у тому числі незамінних.