Якість засвоєння залежить від здоров'я слизової оболонки кишечнику та наявності ворсинок, через які розщеплені до амінокислот білки потрапляють у кров. Якщо на поверхні ворсинок багато слизу, нальоту, калових відкладень, або якщо вони пошкоджені через надмірне споживання цукру, засвоєння погіршується..7 Sept 2018

Вживати м'ясо, птицю, рибу разом із салатом із овочів та зелені, заправленим яблучним/рисовим/бальзамічним оцтом або ягідним соусом. Органічні кислоти в оцті та ягодах підвищуватимуть кислотність шлунка. До того ж в овочах містяться ферменти, які допомагають організму людину переробляти білки.

Порушення перетравлення білка можуть розвиватися при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються недостатньою продукцією травних соків, наприклад, при атрофічних гастритах зі зниженою секреторною функцією.

Саме вона первинно розщеплює білкову їжу та активує подальше перетравлення травними ферментами.