Курка Треба зауважити, що розігрівати в мікрохвильовій печі білкові продукти в принципі не варто. Це стосується і курячого м'яса, зокрема. Його білкова структура змінюється, що може призвести до розладу шлунка..Feb 13, 2020

У мікрохвильовій печі також не можна гріти і готувати:

  • Курячі та інші яйця. У шкаралупі та без неї. …
  • Необроблені продукти із жорсткою шкіркою. Наприклад, огірки, сосиски, неочищена картопля. …
  • Виноградів. При НВЧ-нагріві виділяє плазму. …
  • Гострий перець у будь-якому вигляді та страви з ним.

Jul 16, 2022

При розігріванні їжі в мікрохвильовій печі відбувається ослаблення клітинної мембрани шматочків їжі. Їжа легко заражається вірусами, грибками, іншими мікроорганізмами. Це може призвести до утворення гнилі, яка є шкідливою для організму.

Під дією мікрохвильового випромінювання яйце нагрівається так швидко, що тиск, що утворився під шкаралупою, шукає вихід енергії. Відбувається вибух. Те саме стосується і приготування яєчні- мікрохвильовій печі – жовток вибухне.