Погані дріжджі та зараження сусла. Згодом цього брага гірчить чи стає кислою. При появі цвілі або інших ознак зараження брагу потрібно злити з осаду, довести до кипіння, потім охолодити до кімнатної температури, внести нову порцію дріжджів і поставити блукати під водяний затвор.

Після бродіння брагу потрібно відфільтрувати та спробувати на смак. Якщо відчули гіркуватість, прибрати її можна яєчним білком чи бентонітом. При очищенні яєчним білком їх потрібно акуратно відокремити від жовтка і збити віночком до піни. на літр браги додається 50 мл яєчного білка, ретельно перемішується.

Як прибрати гіркота з настоянки

  1. застосування спеціального активованого вугілля марок БАУ, КАУ. Ці марки спеціалізовані для лікеро-горілчаної промисловості та допомагають очищати алкоголь від домішок. …
  2. додавання соку/тоніка. …
  3. пом'якшення гіркоти медом чи глюкозним сиропом.

Правильна Брага має гіркий присмак. Якщо при зброджуванні з'явився різкий неприємний запах оцту або тухлих яєць, сусло скисло.Ознаки скисання

  1. їдкий оцтовий запах;
  2. дуже кислий смак;
  3. припинилося бродіння.

Aug 5, 2019