Популярна овочева культура у багатьох народів по всьому світу, що пояснюється гострим смаком та характерним запахом, пов'язаним з наявністю у складі рослини органічних сульфідів (тіоефірів).

Якщо ви хочете зменшити гостроту часнику, який збираєтеся додати в соус або заправку (коли не мається на увазі подальшої термообробки), бланшуйте цілі зубчики в киплячій воді, а потім нарубіть і додайте в страву.

Не можна їсти часник при виразковій хворобі, при підвищеній кислотності шлункового соку, епілепсії та астмі. З обережністю поставтеся до часнику, якщо ви схильні до зниженого тиску. часник може знизити його досить відчутно, але і в цьому випадку все залежить від кількості з'їденого.

Часник є одним з найздоровіших і поживних речовин у світі, але ви повинні уникати його перед сном. Не тільки тому, що ви матимете труднощі, зачаровуючи свого партнера неприємним запахом, але й тому, що він не сприяє гарному сну. Часник може викликати печію, а й у людей із чутливим шлунком.