Народні методи виміру

  1. Наповнюємо ємність водою, розміщуємо об'єкт дослідження. Якщо кавун впаде на дно – перед нами ягода накачана нітратами. Якщо залишиться на поверхні – все гаразд.
  2. Відрізаємо шматок м'якоті та розміщуємо його у склянці води. Якщо вода придбала насичений червоний колір, не варто куштувати такий кавун.

2 Jul 2022

"Колір м'якоті"поганого» кавуна інтенсивно яскраво-червоний з невеликим фіолетовим відтінком; волокна, що йдуть від серцевини до скоринки, не білі, як належить, а з усіма відтінками жовтого; у «неправильного» кавуна поверхня зрізу гладка, глянсова, тоді як у нормі вона має іскритися крупинками», – інформує …

Наприклад, Фітоспорин-М – це жива спорова бактеріальна культура Bacillus subtilis 26Д, яка пригнічує продуктами своєї життєдіяльності розмноження збудників багатьох грибних та бактеріальних хвороб рослин.

  • Антракноз
  • Фузаріоз кавуна
  • Мучниста роса
  • Фузаріозне в'янення дині
  • Коренева гниль