Чому цукати такі яскраві та красиві? Мають колір того продукту, з якого вони виготовлені. Яскравий та неприродний колір цукатам зазвичай надають штучні барвники, які виробники додають у сироп у процесі варіння.. На смакових якостях продукту це не відбивається, але й користі для здоров'я не додає.

Чому фрукти та ягоди різнокольорові? Так задумано самою матінкою природою. Щоправда, іноді у промислових умовах одержують їх шляхом додавання барвників. Тому якщо купують цукати ананаса і бачать шматочки зеленого чи червоного кольору, то пам'ятати, що натуральні лише жовті, а решта – «фарбовані».

Цукати містять фосфор, магній, залізо, натрій, вітаміни С, В, А, калій, кальцій, рибофлавін, тіамін. Вони дбають про здоров'я організму, зміцнюють імунітет, покращують працездатність.

Окремо варто згадати і про цукатах. Вони радикально відрізняються від сухофруктів, підготовлені будь-яким методом. Цукати готують, попередньо замочуючи у цукровому сиропі. Залежно від типу продуктів їх проварюють у цукровій масі або використовують іншу «солодку» методику.