Глікемічний індекс (GI) цукру вищий за мед, а це означає, що він швидше підвищує рівень цукру в крові.. Це пов'язано з більш високим вмістом фруктози та відсутністю мікроелементів. Однак мед більш калорійний продукт. Хоча він солодший, ніж цукор, тому його може знадобитися менше. Mar 18, 2018

Так, при вживанні меду слабкий або хворий організм отримає необхідні поживні речовини швидше, ніж при вживанні цукру. Мед має і легку протизапальну дію. Також у ньому є ферменти, які позитивно впливають стан організму загалом і усувають дію вільних радикалів.

Цукор вище за глікемічним індексом, ніж меда це означає, що рівень глюкози в крові після його вживання підвищується швидше. Це пов'язано з більш високим вмістом фруктози та відсутністю мікроелементів у складі цукру.

У столовій ложці натуральної меду міститься приблизно 64 калорії, тоді як у такій же порції цукру – 46 калорій. Але фокус у тому, що мед набагато солодше, ніж цукор. Таким чином, вживаючи мед замість цукру протягом дня, наш організм отримує приблизно вдвічі менше калорій.