Насамперед на колір впливає місце проживання мідії. М'ясо молюска буває білого та помаранчевого кольори. Тут все дуже просто: помаранчеві мідії жіночого роду, білі чоловічого. Якщо говорити про смакові якості, то мідія у першому наближенні нагадує устрицю.

Мідії, або мітілі́ди (лат. Mytilidae) – сімейство морських двостулкових молюсків. Раковина у мідій клиновидно-овальної форми, гладка (в довжину до 20 см), забарвлення – жовтувато-зеленого, золотисто-коричневого та фіолетового квітів, усередині поверхня – перламутрова.

Як перевірити свіжість мідій?

  1. Раковини живих мідій повинні бути цілими, без ушкоджень та тріщин.
  2. Запах має бути свіжим, мідії приємно пахнуть морем. Будь-який сторонній неприємний запах – привід насторожитися.
  3. Стулки раковин мають бути закриті. …
  4. При термообробці жива мідія обов'язково має розкрити раковину.

May 22, 2019