Народна чутка рекомендує вимочувати м'ясо для того, щоб відбити сторонні запахи. Вважається, що м'ясо диких тварин погано пахне, і готувати одразу його не можна. Тривале перебування з водою видаляє кров та гематоми. М'ясо мочать дві доби, змінюючи воду кожні 3:00.

– Першим ділом м'ясо диких тварин необхідно вимочити у холодній воді, — почала ділитися своїми секретами Тетяна Богданова. – Потрібно це для того, щоб м'ясоЯк кажуть, дозріло і з нього стекла кров. Я зазвичай залишаю м'ясо у воді проти ночі. Але в будь-якому випадку години дві знадобиться.

М'ясо потрібно вимочити у великій кількості води приблизно 8-10 годин. Воду міняти потрібно разів 8-10. В останній воді краще розчинити оцет до слабокислого розчину.

Вживання м'яса диких тварин було визначено як пряма причина зараження вірусами мавпячої віспи, атипової пневмонії, суданської та заїрської Еболи з подальшою передачею від людини людині. Приблизно 105 вивчених мігруючих диких видів є джерелом 60 вірусних зоонозних патогенів.