«У дині містяться особливі молекули цукрового спирту – еритрити, які дають приємний солодкий смак., але при цьому не засвоюються організмом як цукор.

Як вибрати стиглу і солодку диню? Це, звичайно, не кавун, І клацати по ній і стукати не варто – пошкодіть тонку шкірку. Досить легенько грюкнути по плоду рукою. Якщо пролунає глухий звук, плід зрілий, а якщо дзвінкий, трохи хрумкий, як у стиглого кавуна – ні.

Шкода дині Диня – один із найбільш поширених фруктів, що викликають проблеми із травленням. Тому диню не рекомендується є людям, які мають проблеми зі шлунком, нирками та кишечником. До того ж диня може спричиняти алергічні реакції, особливо при непомірному споживанні.

Багато дачників для підживлення динь та кавунів у серпні використовують деревну золу (1 склянку на 10 л води), в якій містяться цинк, магній, натрій, сірка, фосфор, кальцій, бор. Це добриво одночасно працює на дозрівання та робить плоди солодкими на смак.