Шашлик можна давати дітям старше 3-4 років за умови, що у них немає проблем із шлунково-кишковим трактом. Більш того, багато гастроентерологів вважають, що смажене на вугіллі м'ясо не підходить дітям до 10-12 років, оскільки такий продукт перетравлюється досить важко.

Шашлик у великих кількостях протипоказаний людям з подагрою, гострими та хронічними захворюваннями травної системи, із серцево-судинними захворюваннями, а також людям з високим холестерином. Шашлик шкідливий, якщо приготувати його надто близько до вугілля, оскільки м'ясо обгорить.

З якого віку можна шашлик дитині Педіатри рекомендують вперше дати спробувати м'ясо з багаття дитині тільки після того, як їй виповниться 3 року. Але, звичайно, не в його третій день народження. При цьому у малюка має бути все гаразд із ШКТ.