Зефір вологий усередині – недоварили або переварили сироп. Якщо користуєтеся термометром, пам'ятайте, що його обов'язково потрібно перевірити та вимірювати температуру сиропу, не торкаючись дна. Зефір «плаче» – тут все просто.

Зефірна маса застигає не тільки за рахунок агра-агару, але й за рахунок пектину, який міститься в ягодах та фруктах. Тому для приготування пюре краще використовувати ягоди та фрукти з максимальним вмістом пектину. До таких відносяться яблука та чорна смородина.

Для цього залиште годинника на 12, краще на добу, щоб заготовки добре підсохли при кімнатній температурі. Але час підсихання залежить від величини відсаджених зефіринок – дрібні сушаться швидше великих. Також можна сушити зефір у духовці при температурі 60 градусів, робити це у газовій духовці не просто, т.е.

При візуальному огляді зефір має бути рівним, без тріщин і вм'ятин. Якщо на поверхні видно тріщини, пом'ятості, значить, не дотримано технології виробництва або солодощі неправильно зберігали. Доторкніться зефір (якщо є можливість). Він повинен бути щільним та однорідним.