Велика кількість клейковини в борошні означає те, що при випаровуванні вологи стінки еклера будуть розтягуватися, а не рватися. При використанні слабкої муки еклер може взагалі не мати всередині порожньої порожнини.. Якість борошна (кількість та якість клейковини) значно впливає на утворення порожнечі всередині еклера.

При надмірній вологості тіста, викликаної недостатньою заваркою, високим вмістом яєць або борошном з низьким вмістом глютену, еклери також можуть вийти без порожнини всередині.

Рідке заварне тісто для еклерів виходить, якщо ви додали занадто багато рідини або яйця були надто великі. Якщо ще не відпрацювали рецептнайкраще додавати яйця по одному і попередньо збийте кожне яйце віночком окремо до однорідності.

різкий перепад температур. Не можна заздалегідь відкривати дверцята духовки, щоб профітролі або еклери не опали. Також намагайтеся не тупотіти поруч із духовкою, щоб уникнути дефектів. занадто рідке тісто також не дозволить вашим десертам грамотно пропікатися, стати високими та порожніми всередині.