Під час цієї роботи робочі бджоли нагрівають стільники своїми тілами до температури 45 градусів, і віск у трикутниках починає плавитися та стікати вниз. Під дією сил поверхневого натягу віск розтягується в місцях трикутних зазорів і, остигаючи, стільники приймають шестикутну. форму.Sep 4, 2020

Відбудовувати стільники– робота трудомістка, тому бджоли, як справжні будівельники, обрали таку форму осередків, коли вони витратять найменшу кількість зусиль працювати.

Структура стільників, що мають форму правильних шестикутниківзабезпечує їм досить високу міцність при мінімальній товщині стінок і є оптимальною для зберігання меду: шестигранні. стільники вміщують більше меду, ніж могли б вмістити три- чи чотиригранні, виготовлені з тієї ж кількості воску.

Соти, в яких вони зберігають золотистий нектар, – це дива інженерного мистецтва, набір осередків формі призми з правильним шестикутником у підставі.