Смак пряний, з пікантною кислинкою французької гірчиці добре відомий гурманам. Оригінальна приправа підходить до м'ясних страв, це незамінний інгредієнт різних салатів, соусів, маринадів, фастфуду.

У Франції дижонська гірчиця представлена ​​понад 20 сортами. Вона виробляється гірчиця з очищеного насіння чорних або сизих сортів та розбавляється виноградним соком або білим вином. У відмінність від традиційної дуже гострої російської гірчиці, діжонська набагато м'якша і має солодкуватий пікантний присмак.

Гострота залежить від сорту насіння. З білих чи жовтих виходить негостра гірчиця з солодкуватими нотками, коричнева або сарептська відрізняється інтенсивним смаком і ароматом, а чорна – найрізноманітніша гостра. Інтенсивність смаку також залежить від добавок – цукру, оцту, лимонного соку.