Деякі сорти гарбуза (особливо – мускатного) мають тривалий період вегетації. За коротке літо вони часто не встигають визріти. І якщо після збирання врожаю та дозрівання в теплому місці шкірка так і не затверділа, а плодоніжка почала загнивати, значить, такий гарбуз зберігатиметься не.Nov 6, 2020

Скільки зберігати гарбуз У середньому термін придатності становить 3–4 місяці, але може сягати 6 місяців і більше — до 1 року, залежно від сорту. Для тривалого зберігання підходять, наприклад, гарбуза «краун принц», «москвичка», «славута» та «арабатська». Регулярно, кілька разів на місяць, перевіряйте стан плодів.

Захистіть висихання, покриваючи вирізані ділянки вазеліном. Це на якийсь час захистить гарбуз від висихання та уповільнить розвиток цвілі. Інший варіант. Розведіть трохи відбілювача водою.

Як зрозуміти, чи є гарбуз отруйний Наприклад, якщо гарбуз гірка на смак, отже, в ній у високій концентрації міститься отрута. У такому випадку потрібно виплюнути шматок, а сам плід викинути. Кукурбітацин не розщеплюється при приготуванні, тому важливо викидати уражені продукти.