Справді, що містяться в бобових речовинах (олігосахариди) при попаданні в кишечник стають їжею пробіотичних бактерій. У результаті починає витріщати живіт, виникає здуття, а часом – небажані звуки та запахи… Цей ефект можна зменшити, якщо замочувати бобові перед варінням.18 Jan 2019
Коли ми їмо насіння бобових, до нас у шлунок та кишечник потрапляють блокатори протеаз. Вони поєднуються з нашими власними травними ферментами і не дають їм працювати (блокують їх). Через це білки їжі перетравлюються гірше, і частина білків доходить до бактерій товстого кишечника.
– покращує обмін речовин та виведення токсинів з організму. Клітковина, що міститься в гороху, запобігає утворенню запорів, нормалізує роботу кишкового тракту. Наприклад, при виразкових хворобах шлунка, дванадцяти палої кишки рекомендується гороховий суп-пюре із вершковим маслом, він знижує кислотність.
- Ретельно промивайте бобові перед замочуванням.
- Замочуйте бобові на 12 годин і знову промивайте перед варінням.
- Варіть бобові до м'якості.
- Поєднуйте бобові з некрохмалистими чи квашеними овочами.
- Якщо ваші відносини з бобовими натягнуті, вводьте їх у свій раціон поступово, одну столову ложку на день.