На її освіту йде вода, яка раніше входила до складу алконапітка. Відповідно, у алкоголю, що залишився, трохи збільшується градус міцності і ще більше знижується температура переходу в кристалічний стан. Тому горілка замерзає лише за температури -35° C.Mar 12, 2020
Точніше, охолодженою. Пляшка в морозильнику – це неправильно, достатньо пару-трійку годин потримати її в холодильнику. Вода в горілці, поміщеною в морозильну камеру, перетворюється на кригу на стінках пляшки, таким чином у чарку ллється майже чистий спирт. Результат – моментальне сп'яніння.
Звичайна 40 градусна горілка замерзає при температурі від -25 до -32 градусів за Цельсієм. Великий температурний розкид викликаний різним складом та якістю. У горілці крім спирту та води можуть міститися й інші добавки – сіль, цукор та ароматизатори. Саме вони призводять до швидшого замерзанню.
Таким чином, горілка – це водно-спиртовий розчин, який допускається додавати різні інгредієнти для надання смаку/аромату. Температура замерзання чистого водно-спиртового розчину з вмістом спирту етилового 39% становить мінус 28,7°С.