Пил, бруд, нагар – все це може накопичуватися в шлангу і заважати димному та смачному курінню. рекомендується після куріння промивати шланг і іноді його чистити за допомогою йоржиків. Так шланг кальяну буде чистим і не створюватиме перешкод для приємного вечора.
Вибір тютюну та вугілля Загалом, всі вологі тютюни з сильною вимочкою будуть димними. Чим більше сиропу, тим димніший тютюн і тим більш насиченим його смак. Беріть їх, щоб приготувати димний кальян. Найбільше диму буде, якщо забити ці тютюни повітряно з криницею, оскільки спосіб забивання також впливає на димоутворення.
Найчастіша причина – неправильно підібраний рівень води у колбі, що впливає на тягу кальяну, а відтак і на його димність. Щоб назавжди усунути цей недолік, потрібно врахувати, що шахта кальяну має йти під воду на 1,5-2 см.
Димність кальяну здебільшого залежить від забиття тютюну, від жару та вибору марки тютюну. Смаки у людей різняться. Хтось вибере все велике, а хтось, навпаки, мініатюрне, вся ця справа смаку. Розмір шахти впливає на шлях диму від кальянної чаші до легенів.