Вибухова карамель (в оригіналі – popping sugar) – це суміш цукру та вуглекислого газу, поєднання яких і дає такий незвичайний ефект. Кристаліки цукру утримують газові бульбашки у загальній масі та звільняють їх тільки при зіткненні з вологою. Саме тому такі солодощі починають стріляти в роті.

Чому карамель вибухає у роті? Весь секрет у її складі. Цукрові кристали утримують бульбашки вуглекислого газу карамельною масі, а при зіткненні з вологою їх повністю звільняють.

Вибухова карамель – невеликі гранульовані льодяники бежевого кольору розміром 0,45-4 мм, насичені CO2. Кондитерське посипання – це абсолютно нешкідливий продукт, отриманий за допомогою змішування звичайних частинок цукру з діоксидом вуглецю.

«Стріляючий» цукор виготовляють за спеціальними технологіями: до цукру додається вуглекислий газ (як, наприклад, у разі газованих напоїв). А клацаючий або стріляючий звук – це бульбашки газу, що вивільняються при розчиненні цукру.