Це відбувається в результаті реакції заліза та хлорогенової кислоти, які містяться в тканинах картоплі. На цю взаємодію впливає лимонна кислота, яка є в бульбах, вона перешкоджає окисленню та появі темних плям.05-Mar-2020

Одним із пояснень тому, чому чорніє відварена картопля, можливо те, що вона «стара». У цьому випадку при варінні можна додати невелику кількість молока. Якщо готуватися картопля буде не відразу після очищення, краще тримати її в холодній воді, до якої додано крапельку оцту.

У натерту картоплю додайте подрібнену на дрібній тертці одну велику цибулину (приблизно на 1 кг картоплі). Цибуля перешкоджає потемнінню картоплі та надасть аромату страві.

Потемніння картоплі при варінні говорить про нестачу калію у бульбах. Ця картопля росла на ґрунті, в якому мало калію. Калій відповідає за освіту в бульбах картоплі лимонної кислоти. також в картоплі містяться (крім усього іншого з таблиці Менделєєва) хлорогенова кислота та залізо.