Щоб картопля вийшла такою, якою вона має бути, слід знати кілька тонкощів. Чому картопля фрі не хрумка? Найчастіша причина цього – непрогріта олія. Тому не поспішайте або використовуйте фритюрниці з індикатором. Mar 12, 2020

Досвідчені кулінари знають, що далеко не всі сорти картоплі підходять для смаження. Саму апетитну і хрумку скоринку дають коренеплоди з рожевою і жовтою шкіркою, тому що в них менше крохмалю. Саме через високий вміст цієї речовини картопля не виходить рум'яним і хрустким.

Найкращий варіант – ставити лоток прямо в паперовий пакет або зробити невеликі отвори у картонній кришці контейнера для виходу пари. Солимо картопля фрі перед упаковкою: сіль поглинатиме частину водяної пари від гарячої страви, та картопля залишиться хрустким та смачним.

Нарізану картоплю потрібно попередньо замочити хоча б на 20 хвилин, щоб|аби| з неї вийшов зайвий крохмаль, а потім просушити, виклавши на паперовий рушник. Велику роль відіграє олія, в якій обсмажується картопля. Вибирайте рафіновану дезодоровану олію: так буде смачніше.