Каша гірчить через продукти окислення олії, які утворюються в пшоняному зерні. Продукт містить до 4% жирів, які вступають у реакцію із киснем. Спочатку окислюється борошно, потім – саме пшоно. Продукти окислення мають гіркий смак.Feb 1, 2019

Для нашого методу візьмемо склянку пшона, Півтора літра води, три склянки молока, 1/3 чайної ложки солі, чайну ложку цукру і топлене масло – можна замінити вершковим. Пшоно промиваємо в холодній воді, потім пересипаємо в каструлю і варимо чотири хвилини. За такого способу вся гіркота йде у воду.

Як варити пшоно в каструлі Крупа повинна трохи пузиритися. Варіть близько 20 хвилин або до тих пір, поки рідина не вбереться. Залишіть кашу настоюватися під кришкою на 5–10 хвилин.