Найголовніша причина, через яку Мал став головною їжею не тільки в Китаї, Але й інших країнах Південно-Східної Азії – це врожайність. Щодо врожайності Мал перевершує пшеницю. Якщо середня врожайність пшениці у світі в середньому становить 22,5 центнери з гектара, то у рису – 60 центнерів із гектара.

З одного боку, у рисі більше корисних речовин та макроелементів, але з іншого — хліб містить менше вуглеводів. У будь-якому випадку вибирайте випічку з цільного зерна – вона не дозволить набрати зайву вагу і не підвищить холестерин у крові.

Вважається що замість хліба китайці вибирають більш поживний та корисний рис. Цей народ їсть вироби з пшеничного борошна з дріжджами у вигляді булочок, булок для гамбургерів, але робить це рідко, а часом лише у свята. Замість пшеничного борошна часто беруть рисове або кукурудзяне.