Якщо їжу споживати повільно, то ви помітите, що ваш організм насичується набагато швидше, і немає цього неприємного почуття тяжкості. Так ваш організм сам визначить потрібну йому кількість їжі, і ви зможете зупинитись тоді, коли отримаєте необхідний обсяг для нормальної життєдіяльності.
Фізіологічна функція жування Багатьом знайомі рекомендації дієтологів пережовувати їжу ретельно і повільнонасолоджуючись кожним шматочком їжі. Так почуття голоду притупляється швидше, і людина може насититися невеликою кількістю їжі, уникнувши переїдання.
Довго жувати корисно. Чим краще і дрібніше пережована їжа, тим краще вона змочується слиною і згодом легше пересувається стравоходом. Більше того, процес травлення починається вже у роті: у слині для цього є ферменти. Зрештою, великими шматками можна придушитися.
Як навчитися є повільно?
- Ніколи не сідайте за стіл із сильним почуттям голоду.
- Робіть перерви.
- З'їжте половину страви.
- Більше розмовляйте під час трапези!
- Ретельно і із задоволенням пережовуйте їжу.
- Їжте повільно …
- Замініть столові прилади паличками для їжі
Jun 28, 2019