Якщо їжу споживати повільно, то ви помітите, що ваш організм насичується набагато швидше, і немає цього неприємного почуття тяжкості. Так ваш організм сам визначить потрібну йому кількість їжі, і ви зможете зупинитись тоді, коли отримаєте необхідний обсяг для нормальної життєдіяльності.

Фізіологічна функція жування Багатьом знайомі рекомендації дієтологів пережовувати їжу ретельно і повільнонасолоджуючись кожним шматочком їжі. Так почуття голоду притупляється швидше, і людина може насититися невеликою кількістю їжі, уникнувши переїдання.

Довго жувати корисно. Чим краще і дрібніше пережована їжа, тим краще вона змочується слиною і згодом легше пересувається стравоходом. Більше того, процес травлення починається вже у роті: у слині для цього є ферменти. Зрештою, великими шматками можна придушитися.

Як навчитися є повільно?

  1. Ніколи не сідайте за стіл із сильним почуттям голоду.
  2. Робіть перерви.
  3. З'їжте половину страви.
  4. Більше розмовляйте під час трапези!
  5. Ретельно і із задоволенням пережовуйте їжу.
  6. Їжте повільно
  7. Замініть столові прилади паличками для їжі

Jun 28, 2019