Під час випікання краю форми (металевої, силіконової, скляної) нагріваються швидше та сильніше, ніж тісто в середині. Отже, наш корж швидко піднімається з обох боків і припікається до бортів. Тісто всередині пропікається повільніше.Apr 16, 2021

У бісквітному тесті є сода або розпушувач Так, саме бісквіти, до складу яких входить сода або розпушувач, люблять підніматися гіркою і тріскатися при випіканні. Найчастіше такі бісквіти готуються з додаванням олії і власними силами досить важкі.

Під час нагрівання відбувається розширення молекул повітря, зсередини. бісквіт піднімається. Але якщо ми відкриваємо духовку, різко знижується температура, повітря в тісті стискається, відповідно, бісквіт опадає.

Що робити, якщо бісквіт не пропікся Якщо корж усередині сирий, а зверху горить, його можна ще врятувати. Найчастіше проблема у високій температурі. Достатньо опустити бісквіт на нижню полицю та вирівняти жар, можливо, відключити верхній тен. На готовність перевіряємо зубочисткою.