Насправді назва походить від спеціальної чавунної сковороди з важкою кришкою-гнітом під назвою «тапа», і фонетично правильним варіантом назви мав би бути «курчатка тапака» – «засмажена в тапі».

Значення страва грузинської кухні, розпластана на сковороді і притиснута вантажем на період смаження куряча тушка ◆ Немає прикладу вживання (див.

Підійде як на святковий стіл, так і на обід чи вечерю. Часто цю страву називають «курча тютюну», що хоч і не змінює його смак, але все ж таки – неправильно. Назва «курча тапака» походить від слова «тапа», що в перекладі означає – сковорідка, і, звичайно ж, ніякого відношення до тютюну не має.

Курча тютюну (правильно – тапака) – популярна страва грузинської кухні. Його назва походить від назви грузинської сковороди, у якій готують курка. Його засмажують до хрусткої скоринки з часником і прянощами на особливій сковорідці з кришкою.тапака». Є версія що у цієї страви вірменське коріння.