Якщо ж воно вийшло жорстким, то це пов'язано з часом приготування. Якщо готувати або смажити курку занадто тривалий час, то м'ясо втрачає свою текстуру. Руйнуються волокна, через що таке філе неможливо споживати.28 Sept 2021
Коли ви варите курку на сильному вогні та при високій температурі, куряче м'ясо легко перетравлюється. Воно стає сухуватим, «гумовим».
Курка – засвоюється насилу – Якщо переварити курку, білок коагулюється, і тоді він насилу буде засвоюватись. Він переходить у важкі для засвоєння форми разом із частиною вітамінів. Це піде в баласт, буде не стільки поживно, ситно та смачно, скільки марно, — каже дієтолог Галина Барташевич.
Основними критеріями тут є:
- Колір – у свіжого м'яса курки він рожевий, у зіпсованого – сірий. …
- Запах – неприємний кислуватий або аміачний душок супроводжує тільки зіпсоване м'ясо, якого краще позбутися. …
- Тактильні відчуття – при псуванні м'яса курки покривається слизькою плівкою.