Відмінна риса лангустина – Дві довгі і тонкі клешні кільцеподібної форми. Якість морепродукту можна визначити за запахом, вірніше, за його відсутністю. Якщо від згину між хвостом та панциром не йде специфічний рибний запах – це показник свіжості та високої якості замороженої лангустина.
М'ясо лангустини має солодкуватий присмак, ніжний та ароматний. М'ясо креветки трохи більше волокнисте.
Якщо лангустини сироморожені (темно-зелений відтінок), то на їх приготування потрібно значно більше часу: для категорії L1 – 17-20 хвилин, L2 – 12-15 хвилин, L3 – близько 10 хвилин. Перетравлювати лангустини не варто, тому що це погано впливає на їх органолептичні якості (запах, смак і вигляд).